Gårdagens hoppträning

Hoppade båda hästarna för Niclas igår :) Båda hästarna var riktigt fina så det var jätte kul :) Niclas vill att jag skulle komma upp ur sadeln lite på M1 och inte sitta så tungt eftersom M1 själv bjuder så mycket till att man sitter tungt i sadeln så var det lite svårt i början men i slutet gick det mycket bättre och M1 hoppade super! :)
Brownie var också jätte fin, jobbade på att verkligen ha honom framför mig, vilket han var :) Eftersom han var så framme var jag lite före honom när det blev högre men annars gick det bra.

Övade på att hoppa lite högt också, hoppade 140cm med Brownie och 145cm med M1. Vissa säger att man inte behöver öva på att hoppa högt för kan man övningarna när det är lågt så kan man de när det är högt, alltså att höjde inte spelar någon roll. Jag håller med dem till en viss gräns, till när man börjar tävla större klasser.
När det blir högre måste allt vara perfekt, tempot, vägarna, distanserna mm. När du hoppar tex LA, kan du komma lite fel och hästen räddar dig iallafall, det blir ingen katastrof om du slarvar lite med en väg eller går på ett galoppsprång extra. Däremot när det blir högre så fungerar inte det. Kommer du det minsta fel på hindret krashar du, slarvar du lite med vägen så får du garanterat en bom med dig eller problem längre fram i banan. Om du går på ett galoppsprång för mycket eller ett för litet, når hästen inte över hindret, om du mot förmodan klarar ett hinder så får du trubbel vid nästa hinder eftersom varje hinder har något med nästa hinder att göra på den nivån. När det är lägre finns det en större yta att träffa avsprångspunkten, när du tex rider msv A så är inte ytan större än ett A4, du måste alltså som ryttare se till att hästens framben hamnar på den lill ytan för att få en bra avsprångspunkt, annars fungerar det inte.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0